9.6.2021

Samppalinnan tuulimyllyn uudistus on saatu päätökseen. Kun kyse on ainutlaatuisesta historiallisesta rakennuksesta, on kyseessä myös ainutlaatuinen projekti. Samppalinnan tuulimylly on Pohjoismaiden ainoa hollantilaistyylinen tuulimylly. Onnistuneen projektin avaimia olivat Kaarean osaava henkilöstö, jolla on laaja kokemus erilaisista kunnossapito- ja korjausrakentamisen projekteista museokiinteistöissä.

9.6.2021

Alkuvuoden hankkeenamme on ollut rakentaa Kaarean eri toimialoille omat mittarit hiilijalanjäljen seurantaan. Nyt olemme päässeet projektissa siihen vaiheeseen, että mittarit ovat valmiit ja voimme aloittaa seurannan. Hankkeessa perehdyttiin jokaisen toimialamme eli ruoka-, puhtaus- ja kiinteistöpalvelun erityisluonteeseen ja etsittiin toimialalle ominaisia hiilijalanjälkeen vaikuttavia ja seurattavia seikkoja.

18.5.2021

Sujuva asiakaskokemus on monen tekijän summa. Myös tietojärjestelmät ja niiden parissa työskentelevä henkilöstö ratkaisevat millaiseksi asiakaskokemus muotoutuu. Huhtikuun alussa Kaarean ostolaskujen tietojärjestelmätoimittaja vaihtui. Tarkoituksena on luoda sujuvampi laskutusprosessi niin, että laskut kiertävät nopeasti organisaatiossamme, ja yhteistyökumppanimme voivat luottaa siihen, että laskut maksetaan ajallaan.

11.5.2021

Puhtauspalveluiden palveluohjaaja on todellinen monitaituri. Palveluohjaajat liikkuvat kohteissa opastaen, perehdyttäen ja ohjaten laitoshuoltajia. He taitavat käytännön työn ja asiakaskommunikoinnin. Kaarean palveluohjaaja Pauliina Nyholm kertoo omasta monipuolesta työstään.

15.4.2021

Mistä syntyy onnistunut asiakaskokemus?

Onko se palvelun laatu, iloiset hymyt, toiveiden toteutuminen, joustavuus vai toimivuus? Mikä on kenellekin sopivaa asiakaspalvelua? Joku viisas on joskus sanonut, että meillä on siitä syystä kaksi korvaa ja vain yksi suu, jotta voisimme kuunnella paremmin toisiamme. Työssämme TYKS Kantasairaalan henkilöstöravintoloissa ja kahviloissa palvelemme erilaisia asiakkaita ja heidän erilaisia tarpeitaan. Päivämme sisältävät sadoittain erilaisia asiakaskohtaamisia ja pyrimme taitojemme ja tietojemme mukaan tekemään asiakaskohtaamisista miellyttäviä ja jopa riemullisia.

8.4.2021

Oletko kiinnostunut puhtausalasta? Jos et ole vielä löytänyt omaa kesätyöpaikkaa, nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen! Me haemme useampaa laitoshuoltajaa ja siivoojaa laitoshuollon tehtäviin sairaalaan sekä muihin sosiaali- ja terveysalan kohteisiin Turun alueella. Laitoshuoltajan työ on merkityksellistä ja vaihtelevaa. Pitämällä huolta puhtaudesta pääsee konkreettisesti vaikuttamaan ihmisten turvallisuuteen ja terveyteen.

19.3.2021

Meidän kaikkien arjessa on tapahtunut paljon muutoksia maailmanlaajuisen pandemian aikana. Tämä kaikki on heijastunut tavalla tai toisella monen työelämään.

11.3.2021

Olemme Kaareassa käynnistäneet hankkeen, jonka tavoitteena on kehittää hiilijalanjälkilaskentaa. Ympäristöjalanjäljen pienentäminen kuuluu tavoitteisiimme ja on osa tekemäämme vastuullisuustyötä. Olemme sitoutuneet omistaja-asiakkaidemme tavoitteisiin. Hiilijalanjälkilaskennalla kannamme kortemme kekoon myös Turun kaupungin asettamien hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamiseksi.

8.3.2021

Poikkeusolot siirtävät yläkoulujen oppilaita etäkouluun ja rajoittaa ravintolatoimintaa. Näillä on vaikutusta Kaarean ruokapalveluihin ja sopeutamme toimintamme vastaamaan muuttunutta palvelutarvetta. Tiedotamme jokaisessa asiakaskohteessamme muutoksista tarkemmin. Verkkosivuillemme päivitämme koosteen poikkeusolon aiheuttamista vaikutuksista palveluihimme.

1.3.2021

Meille Kaareassa oli ilo tulla valituksi mukaan yhdeksi kymmenestä ruokapalvelujen tuottajasta kolmevuotiseen Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmaan. Hankkeen tavoitteena on tuoda käytäntöön uusia, konkreettisia ja vastuullisuutta edistäviä toimintamalleja ammattikeittiöihin. Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelma on kansallisen ilmastoruokaohjelman suurin hanke.

19.2.2021

Kirkonkulman koulu on Aurassa sijaitseva idyllinen maalaiskoulu, jossa opiskelee alakoulun oppilaita ensimmäisestä kuudenteen luokkaan. Koulu sijaitsee kauniissa vanhassa puurakennuksessa ja rakennus henkii omaa tunnelmaansa. Koulun keittiössä minua tulee vastaan Kaarean yhdistelmätyöntekijä Johanna Kavander. Johanna vastaa tilojen puhtaudesta ja lounaan jakelusta. Ja vähän muistakin kiinteistöön liittyvistä tehtävistä.

11.2.2021

Tuotannonohjausjärjestelmä on yksi ruokapalveluiden kulmakivistä. Sitä käytetään laajasti ruokapalveluiden eri vaiheissa ateriasuunnittelusta reseptiikkaan, sekä ruuan valmistuksesta tilauksien hallintaan. Sitä kautta syntyvät ruokalistat, tilataan raaka-aineet ja kirjataan hävikki. Tuotannonohjausjärjestelmää käytetään myös ravitsemuksellisessa laadun seurannassa ja raportoinnissa. Tuotannonohjausjärjestelmän muutos on ollut pitkäjänteinen useamman vuoden kestänyt projekti. Muutoksen myötä aiemmin erillään olleet toimintavaiheet ovat nyt samassa järjestelmässä. Järjestelmän muutosprojektin myötä on arvioitu toimintatapoja ja lähdetty yksinkertaistamaan prosesseja.

4.2.2021

Tiedätkö mitä dieettikokit tekevät? He vastaavat erityisruokavalioiden valmistamisesta. Erilaisia erityisruokavalioita eli dieettejä on valtavia määriä. Yleisimpien dieettien, kuten gluteenittoman, maidottoman tai sipulittoman, lisäksi on monenlaisia yksilöllisiä ruokavalioita. Dieettikokit vastaavat myös rakennemuunnellusta ruuasta eli sosemaisista ja nestemäisistä aterioista. TYKS kantasairaalan ravintokeskuksessa työskentelevä dieettikokki Tanja Leppänen kertoo työstään. 

27.1.2021

Henkilöstöhallintoa ei automaattisesti mielletä asiakaspalvelutyöksi, koska olemme harvoin suoraan tekemisissä asiakkaittemme edustajien kanssa. Henkilöstöhallinnossa asiakaspalvelu on sisäistä asiakasta varten. Avustamme, opastamme ja hoidamme erilaisia tehtäviä, että kaarealaiset voisivat onnistua työssään.

8.1.2021

Vuoden vaihteessa Kaarea Kunnossapito Oy sulautui Kaarea Oy:öön. Sulautumisen taustalla oli organisaatiorakenteen yksinkertaistaminen. Samassa yhteydessä päätimme muuttaa kunnossapidon toimialanimen kiinteistöpalveluksi, joka kuvastaa paremmin osaamistamme ja palvelutarjontaamme sekä jättää tilaa kehittymiselle.

15.12.2020

Puhtausala on saanut uutta huomiota koronan (COVID-19) myötä. Puhtauden tärkeyteen on kiinnitetty aivan uudella tavalla laajemmin huomiota ja ymmärrystä siihen, että siivous on ammattiosaamista vaativaa työtä, on lisääntynyt. Puhtausala työllistää entistä enemmän väkeä. Samalla kun toisilla aloilla työmäärä on rajoituksien myötä vähentynyt, meillä se on päinvastoin kasvanut ja uusia osaajia kaivataan alalle koko ajan lisää.

4.12.2020

Samppalinnan mäellä sijaitseva tuulimylly on yksi Turun maamerkeistä. Tuulimylly on kokemassa uudistusta, kun sen ulkokuori ja siivet entisöidään.  Ilman siipiä kaunis uusi punainen pinta pääse harmaata taivasta vasten esille sillä tuulimyllyn siipien kunnostus odottaa vielä kevättä. Kaarea Kunnossapito yhteistyökumppaniemme kanssa ovat vastuussa entisöintiprojektista.

2.12.2020

Ruokapalvelumme toteuttivat sairaalaruokaamme koskevan laadunarvioinnin ja asiakastyytyväisyyskyselyn. Kummastakin saimme palautetta onnistumisista ja kuulimme kehitystarpeita. Olemme erittäin kiitollisia, että asiakkaamme ovat halunneet jakaa meille kokemuksiaan sairaalaruoan laadusta ja palvelustamme. Palvelulupauksemme mukaisesti haluamme tarjota jotain parempaa, joka syntyy yhdessä tekemisen kautta. Vain asiakkaitamme kuulemalla voimme onnistua lunastamaan lupauksemme.

30.11.2020

Kaarean toinen toimintavuosi on ollut aktiivisen kehittämisen aikaa. Ensimmäisenä vuonna onnistuimme hyvin yhtiön toiminnan käynnistämisessä ja tuottamiemme palveluiden jatkuvuuden varmistamisessa. Nyt toisena vuonna olemme voineet panostaa kaarealaisen laatutyön määrittelyyn ja toimintajärjestelmän valmistumiseen. Kaareassa laatutyö on lähtenyt yhtiön kulttuurin luomisesta ja rakentamisesta. Keskeisenä ovat yhtiön arvot – yhdessä, paremmin ja sydämellä. Haluamme arvojemme näkyvän kaikessa tekemisessä niin laatutyössä kuin nyt syntyvässä toimintajärjestelmässä, joka on kaarealaisen laatutyön runko.

9.11.2020

Ravitsemustiede saa oman teemaviikkonsa ja ensimmäistä Ravitsemusviikkoa vietetään 9.-13.11.2020. Ravitsemusviikon tavoitteena on tehdä ravitsemustiedettä tutummaksi. Ravitsemusviikon kunniaksi nostamme Kaarean ravitsemusammattilaisten tekemää työtä ja osaamista esille.