8.11.2019

Kaarean ruokapalvelut ovat mukana Kiillon pesuainepakkauksien kierrätyksen pilottiprojektissa. Kokeilun tavoitteena on kerätä kokemuksia muovisten pesuainepakkauksien kierrättämisestä ja kehittää toimintamallia, joka mahdollistaisi keräyksen laajentamisen kaikkialle Suomeen.

4.9.2019

Kuntamarkkinoiden blogikirjoituksessa pohdimme arvojen merkitystä uuden yhtiön johtamisessa. Voit lukea koko kirjoituksen tästä tai klikata itsesi Kuntamarkkinoiden -sivuille.

 

27.8.2019

Kaarea osallistuu omalla osastolla Helsingin Kuntatalolla 11.-12.9.2019 järjestettävälle Kuntamarkkinoille. Osaston lisäksi meillä on kumpanakin päivänä Tietoisku aiheesta ”Arvoilla johtamisella yhteiseen menestykseen – yhdessä kaikki on paremmin”. Toivotamme kaikki asiakkaamme tervetulleiksi tervehtimään meitä Kuntamarkkinoilla osastolle F5.

16.8.2019

T-sairaalassa sijaisteva Saviruukku ravintolamme pääsi heinäkuussa TS:n kaupunkiliitteen lounaspaikka esittelyyn. Käy lukemassa juttu alla olevasta linkistä ja tervetuloa lounaalle ravintoloihimme. 

https://www.ts.fi/uutiset/paikalliset/4648962/Lounaspaikka+Saviruukku+sairaalan+uumenissa

 

19.7.2019

Työllistimme tänä kesänä yli 60 kesätyöntekijää. Heitä työskenteli kaikilla toimialoillamme niin kunnossapidossa, siivouksessa kuin ruokapalvelussa. Kesätyöntekijät ovat meille tärkeä voimavara. He tietysti mahdollistavat vakituisen henkilökuntamme kesäloman, mutta tuovat myös työpaikoille uutta energiaa. Oppiminen on vastavuoroista ja työyhteisömme kehittyy kesätyöntekijöiden myötä. On hienoa, että saamme tarjota nuorille mahdollisuuden päästä käsiksi työelämään, oli se sitten juuri sitä omaa tulevaisuuden alaa tai kauempana siitä. Tärkeänä olemme pitäneet, että nuoret saavat työhönsä tehtävään opastusta ja tukea. Tämän vahvistivat tapaamani nuoret, jotka kertoivat kokemuksistaan työstään Kaareassa.

10.7.2019

Kaarean Uudenkaupungin ravintokeskuksessa seuraavana työvaiheena valmistetaan mannapuuroa iltapalaksi. Keittiön yhdessä nurkassa Pirjo Koskensalo valmistaa dieettiannokset, joka tällä kertaa tarkoittaa gluteenitonta ja maidotonta vaihtoehtoa mannapuurosta. Maidoton mannapuuro syntyy kaurajuomasta. Tai tarkemmin tällä kertaa on käytetty kaurakermaa, jota on jatkettu vedellä. Tämä on keittiön oma sovellus, jossa hyödynnetään avattuja purkkeja ja vähennetään näin hävikinmäärää. Kaurajuomasta syntyy maittava mannapuuro, joka viimeistellään tasaiseksi sauvasekoittimella.

 

26.6.2019

Kun koululaiset ja koulutyö jäävät lomalle, siivoustiimimme työt jatkuvat perussiivouksilla. Auran siivous-tiimistämme Yanapat, Maarit, Laura ja Sirpa kertovat olevansa hyvin aikataulussa kesän perussiivoustöiden osalta.

24.5.2019

Kaarean kunnossapito koostuu monenlaisesta osaamista ja se taipuu useihin erilaisiin projekteihin. Työmaita on pienistä keikoista isoihin korjausrakentamisen projekteihin. Projekteja pyörii erilaisilla työmailla kuten esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa ja museo kiinteistöissä. Miikka Tiainen, Kaarea kunnossapidon työnjohtaja, esittelee yhtä työmaataan. TYKSin A-sairaalassa on työn alla projekti, jossa vanhasta tupakkahuoneesta saneerataan neuvottelutila.

22.5.2019

Kaarea Oy käynnisti toimintansa 1.1.2019 ja ensimmäinen kevät Kaareassa alkaa olla takana. Ensimmäisistä uuden yhtiön kriittisistä kuukausista on selvitty hienosti, mutta se on vaatinut paljon työtä. Toiminnan alkumetreille on mahtunut paljon työnkuvien määrittämistä ja rajapintojen vetämistä. Tärkeintä on tietysti ollut, että asiakkaiden palvelutaso on säilynyt ja palvelutuotanto on jatkunut katkeamattomana.

22.5.2019

Kaarea vastaa Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin ruokapalveluiden tuottamisesta. TYKSin keskussairaala-alueella sijaitsevassa rakennuksessa on yksi Suomen suurimmista keittiöistä. Sieltä valmistuu päivittäin lähes 4000 annosta. Päivittäin teemme kolme lämmintä ateriaa 800 potilaalle ja tämän lisäksi henkilöstöaterioita noin 1 400 työntekijälle.

20.5.2019

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 17.5. Kaarean ja Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmelle talousneuvoksen arvonimen.

10.5.2019

Turun kaupunki ja Kaarea Oy ovat sopineet liiketoimintakaupasta, jossa hyvinvointitoimialan puhtauspalveluita siirtyy Kaarealle 1.6.2019 alkaen. Liikkeenluovutuksessa Kaarean palvelukseen siirtyy 128 laitoshuoltajaa, jotka työskentelevät Turussa Mäntymäki-Kurjenmäki sairaala-alueella sekä eri hoivayksiköissä.