16.9.2020

Valtakunnallista hävikkiviikkoa vietettiin 7.-13.9.2020. Hävikkiviikko, jossa Kaarean ruokapalvelutkin olivat mukana, nostaa esille ruoan arvostusta. Samalla se kertoo ruokahävikin vähentämisen tärkeydestä. Pastapäivät taas olivat Kaarean oma teemapäivä, jolloin asiakkaita ilahdutettiin teeman mukaisesti erilaisilla pasta-annoksilla.

16.9.2020

Koronapandemian myötä puhtausala on saanut paljon huomiota. Koronan vuoksi kiinteistöjen siivoustarve on lisääntynyt.  Tämä on aiheuttanut monessa kohteessa aihetta siivoussuunnitelmien tarkistamiseen. Siivoussuunnitelmassa kuvataan ne siivoustehtävät ja niiden aikataulut, joilla asiakkaan kanssa sovittu puhtaustaso toteutuu. Osana siivoussuunnitelmaa tehdään työn mitoitus, josta määritetään työaika siivoussuunnitelman tehtäville. Alalla ja myöskin Kaareassa käytössä oleva siivoustyömitoitus perustuu Valtiovarainministeriön työtutkimukseen. Kaareassa siivouksen mitoituksesta vastaavat suunnittelijat, joilla on vankka ammattitaito siivouksen suunnitteluun ja mitoituksen tekemiseen. Suunnittelija Minna Kuivas kertoo mitoitustyöstä.

3.9.2020

Olemme tällä viikolla aloittaneet Muista turvaväli –lattiatarrojen asentamisen TYKS kantasairaalan henkilöstöravintoloihin ja kahviloihin. Tarrojen tarkoituksena on tietysti muistuttaa pitämään seuraavaan jonottajaan etäisyyttä. Tarrojen ilmeeksi valikoitui henkilöstöravintoloissamme ja kahviloissamme käytetty sammalkuvio, joka poikkeaa yleisesti vastaavissa tarroissa käytetystä ilmeestä. Toivomme sen herättävän positiivista huomiota ja ohjaavan lähikontakteja välttävään liikkumiseen.

31.8.2020

Kaarea Kunnossapito tuottaa asiakkailleen kiinteistöjen korjausrakentamisen palveluita puolensadan rakennusalan ammattilaisen voimin. Laajalla alueella sijaitsevien kiinteistöjen kunnossapito edellyttää päivittäin liikkumista kohteiden välillä, joten kilometrejä tulee paljon. Tästä syystä olemme kokeneet tärkeäksi vähentää liikkumisen aiheuttamia ympäristövaikutuksia. Vapaaehtoisena ympäristötekona Kaarea Kunnossapidon tuotantoautoissa käytetään Neste My uusiutuva Diesel™ polttoainetta, joka on 100 % jätteistä ja teollisuuden prosesseista syntyvistä tähteistä valmistettu. Tämä vähentää merkittävästi ajoista aiheutuvia päästöjä.

6.8.2020

Turussa riittää historiallisia kiinteistöjä. On Suurtorin ympäristö, Luostarivuorenmäki, Kuralan kylämäen alue ja monta muuta merkittävää historiallista kiinteistöä. Kaarea vastaa monen museokiinteistön kunnossapidosta Turussa. Voidaan sanoa, että vain yksi asia yhdistää museokiinteistöissä tehtäviä kunnossapitotöitä. Ne ovat aina moninaisia ja yksilöllisiä projekteja.

24.7.2020

Asiaan perehtymätön ei tiedosta millainen prosessi sairaaloiden ateriatilausjärjestelmä on. Siinä on otettava huomioon monenlaisia asioita. Päivittäisiä annoksia on tuhansia. Henkilöitä, jotka syöttävät tilauksia järjestelmään on yli tuhat ja potilasmäärät osastoilla vaihtelevat jatkuvasti. Sen lisäksi potilainen erityistarpeet aterioiden suhteen ovat moninaiset.

22.6.2020

Asumispalveluyksikön pihalla vastaan tulee Kaarean laitoshuoltaja, energinen Karita Mäkinen-Kujala. Karitan vastuulla on, että kohteen tilat ovat puhtaat, pyykit on pestyä ja lounas on jaeltu.

18.6.2020

Kaarean ruokapalveluiden henkilöstöravintolat, päiväkotien ja palvelukeskuksien ateriapalvelut ovat saaneet Sydänmerkin. Koulut liittyvät tähän joukkoon mukaan elokuussa, kun toiminta syyslukukauden myötä käynnistyy. Sydänmerkin tavoitteena on ohjata tekemään terveellisempiä valintoja ja se kertoo, että kyseinen ateria on terveyden kannalta parempi vaihtoehto.

5.6.2020

Korppoon keittiössä on aivan erityinen tunnelma. Alkukesän saaristo on vielä rauhallinen ja ympäröivä kaunis luonto lumoaa. Tänään palvelukeskus Regnbågen keittiössä työvuorossa ovat Jenny Mattsson, Tua Walldén ja Päivi Tulla-Lundström.

26.5.2020

TYKSin A-, U- ja T-sairaalan kahvilat avautuvat 1.6.2020 noudattaen hallituksen antamia suosituksia. Kahviloissa on huomioitu turvavälit ja asiakaspaikkojen määrää on tästä syystä rajoitettu.

Samassa yhteydessä U- ja T-sairaaloiden henkilöstöravintoloiden lounasvalikoima laajenee ja salaattibuffet palaa lounasvalikoimaan.

26.5.2020

Kaarea-konsernin ensimmäinen toimintavuosi on takana ja konsernin tilinpäätös tilikaudelta 2019 hyväksyttiin Kaarea Oy:n yhtiökokouksessa huhtikuussa 2020. Konsernin liikevaihdoksi muodostui 33,3 miljoona euroa ja liiketulos ennen veroja oli 1,5 miljoonaa euroa.

20.5.2020

Kaarea kunnossapidon toimintaan kuuluu puusepänverstas, joka tuottaa asiakkaillemme monipuolista palvelua. Verstaalla rakentuu mittatilauskalusteita, korjausrakentamiseen tarvittavia elementtejä, sekä entisöidään vanhaa. Puusepänverstas toimii rakennustiimimme tukena ja tuottaa heidän projekteihinsa joustavasti mitä kulloinkin tarvitaan.

18.5.2020

Koronan myötä aihetunniste #yhdessä on ollut näkyvillä eri kanavissa ja useissa asiayhteyksissä. Kaareassa iloitsemme, että yhteisöllisyys ja yhdessä teema on noussut poikkeustilan myötä näkyväksi, koska se on ollut perusajatuksemme Kaarean syntymisestä lähtien. Kaarean perustamisesta on kohta puolitoista vuotta ja meille alusta asti toimintamme ydinajatus on ollut: Yhdessä kaikki on paremmin. Nyt se on ajankohtaisempi kuin koskaan.

11.5.2020

Peruskoulujen avauduttua lähiopetukselle kaikille oppilaille  14.5.2020 on  kouluissa tarjolla koululounas. Oppilaitokset ohjeistavat tarkemmin miten ruokailu toteutetaan käytännössä THL:n ohjeistukset huomioiden. Paraisten kaupungin ja Auran kunnan koulujen ruokalistat on luettavissa menu.kaarea.fi. Ruokalistamuutokset ovat mahdollisia.

Auran kunnan koulukiinteistöissä on otettu käyttöön tehostettu siivous lähiopetusjakson ajaksi.

8.5.2020

Marika Salonen kunnossapidon suunnitteluassistentti ja Päivi Hokkanen siivouspalvelun palveluesimies kertovat omista kokemuksistaan etätyöstä. Etätyö koetaan tehokkaana työskentelytapana, mutta sillä ei voi täysin korvata kasvokkain tapahtuvan vuorovaikutuksen merkitystä. 

6.5.2020

Me Kaareassa olemme joutuneet kohtaamaan koronaviruksen hyvin läheltä omissa työtehtävissä. Asiakaskohteissa, joissa vastaamme laitoshuollosta, on ollut COVID-19 epäilyjä sekä valitettavia tartuntoja. Yksikin epäily vaikuttaa laajasti koko kiinteistössä työskentelevään henkilöstöön. Vaikka varautumista oli tehty huolella, ensimmäinen tartunta asiakaskohteissa aiheutti ohjeisiin ja toimintatapoihin paneutumista entistä tarkemmin.

30.4.2020

Poikkeustila rajoittaa kokoontumiset 10 henkilöön ja liikkumista, sekä kohtaamisia tulisi välttää. Kotoilu on noussut vallitsevaksi tilaksi. Kevään aurinko ja lämpö kutsuisi liikkumaan ja kohtaamaan ihmisiä, mutta vielä toistaiseksi tulee malttaa. Keräsimme tähän kaksi ajatusta vappuiseen kotoiluun. Asiantuntijoidemme vinkit auttavat onnistumaan.

30.4.2020

Kaarean ruokapalveluiden tuotekehitys on paiskinut töitä poikkeustilan aiheuttamien muutoksien takia. Poikkeustila on aiheuttanut, että joitakin tuotteita ei tällä hetkellä ole saatavilla ja tarjontaa on mukautettu sen mukaan. Lisäksi on laadittu varastoon ruokalistoja ja valmistauduttu poikkeustilan jatkumiseen sekä sen aiheuttamiin muutoksiin palveluntuotannossa.

22.4.2020

Kausi-influenssat, norovirus, sairaalabakteerit ja nyt jylläävä COVID19 –epidemia. Laitoshuolto on tottunut työskentelemään erilaisten tartuntojen torjunnassa ja tekevät siinä olennaisen tärkeää työtä. Osaavat laitoshuoltajat tietävät tehtävänsä. Laitoshuolto ei rajoitu vain puhtaasti siivoustyöhön, vaan heillä tulee olla osaaminen tilanteeseen kuuluvasta suojapukeutumisesta ja siivousaineista sekä –menetelmistä.

16.4.2020

Etäopiskelu on vienyt suurimman osan oppilaista pois koulurakennuksista ja opiskelemaan kotona. Tämä on aiheuttanut lisäpainetta perheille, kun opiskelun ohjaamisen lisäksi vanhempien tulee huolehtia lounaasta. Kuntalehden tietojen mukaan kouluruokailun järjestäminen etäkoululaisille vaihtelee kunnissa. Aurassa kouluruokaa on tarjottu kaikille halukkaille heti, kun koronaepidemian siirsi lapset käymään koulua kotoa käsin.