24.11.2021

Olimme mukana 16.11.2021 Turun Messukeskuksessa järjestetyssä RekryExpossa. Osastollamme kerroimme Kaareasta ja avoimista työpaikoistamme. Haastattelimme työmahdollisuuksista kiinnostuneita ja osastolla oli myös mahdollisuus jättää hakemus. Koemme, että RekryExpo oli onnistunut tapahtuma ja kävimme monta mielenkiintoista keskustelua.

22.11.2021

Olemme tänä vuonna pohtineet asiakaskokemusta useasta näkökulmasta. Mitä tahansa palvelumme prosessia tai eri tekemisen osa-aluetta mietimmekään, liittyy siihen aina asiakas. Oli sitten kyse organisaation tukitoiminnoista tai tuottamamme palvelun ydinprosessista, ilman asiakkaitamme meitä ei ole olemassa.

4.11.2021

Ravitsemustiede sai viime vuonna ansaitusti oman teemaviikkonsa. Järjestyksessään toista teemaviikkoa vietetään 8.-12.11.2021. Viikon tavoitteena on tehdä ravitsemustiedettä tutummaksi. Ravitsemusviikon kattoteemana on tänä vuonna tutkittu tieto.

Kaarean ruokapalveluiden toiminta nojaa tutkittuun ravitsemustietoon. Ravitsemussuositukset laaditaan kattavan tutkimusnäytön pohjalta ja ne toimivat Kaarean ruokapalvelussa suunnittelun ja toteutuksen lähtökohtana. Suosituksia on laadittu koko väestöä koskettavan suosituksen lisäksi eri kohderyhmille, joita hyödynnämme kattavasti. 

13.10.2021

Isoa tuotantokeittiötä voidaan pitää haasteellisena työpaikkana jo kokonsakin puolesta. Mutta kun kokoon lisätään vielä aukiolo vuoden jokaisena päivänä ja sairaalaympäristö, syntyy asiakaspalveluun monia lisähaasteita. Yhtenä työtiiminä tuotantokeittiössä toimivat palveluesimies ja vuorovastaavat, jotka hoitavat päivittäisen toiminnan työntekijöiden, yhteistyökumppaneiden, asiantuntijoiden ja muiden sidosryhmien kanssa. Sidosryhmistä tärkeimmäksi nousevat asiakkaan edustajat, joiden kanssa hyvä yhteistyö luo onnistuneen asiakaskokemuksen.

6.10.2021

Roosa nauha -päivää vietetään perjantaina 8.10. Haluamme omalta osalta huomioida päivää Roosa nauha pullan muodossa. Tapa on vuosien saatossa vakiintunut perinteeksi, koska mielestämme päivän aiheen tärkeys ansaitsee tulla huomioiduksi.

24.9.2021

Kiinteistöpalvelumme osaavissa käsissä tilamuutosprojektit hoituvat suunnittelusta valmiiksi.  Turun Martin koulussa tehty teknisen luokan muutosprojekti on loistava esimerkki siitä, miten eri tiimimme toimivat yhteistyössä suunnittelusta, rakennustiimiin ja puusepänverstaalle. Opetussuunnitelmat ja oppilasmäärät vaikuttavat koulujen tilan käyttöön ja muutostarpeeseen. Martin koulussa oli tarve muuttaa teknisen työn tilat paremmin toimiviksi ja vastaamaan nykyisen opetussuunnitelman tarvetta. Kun asiakas on yksilöinyt tarpeen ja muutosprojektille on hyväksyntä, tulee Kaarean kiinteistöpalveluiden vuoro toteuttaa niitä.

13.9.2021

Vuosittainen hävikkiviikko kohdistaa katseen ruokahävikkiin. Kaarea kampanjoi hävikin vähentämisen puolesta. Hävikkiviikolla henkilöstöravintoloissamme Turussa ja Salossa tuomme näkyväksi hävikin määriä ja kannustamme jokaista ruokailijaa pohtimaan omaa käyttäytymistä. Hävikin vähentäminen on yhteinen tavoitteemme.

6.9.2021

Ammattilainen osaa työnsä ja hän pitää tilat puhtaana, mutta onnistuneeseen asiakaskokemukseen tarvitaan muutakin. Kun puhdistettavaa likaa ei voi havaita katsomalla, palveluasenne ratkaisee paljon siitä minkälaista palvelua asiakkaamme kokevat saavansa. Onnistunut asiakaskokemus syntyy ammattitaidon lisäksi positiivisesta, joustavasta ja ystävällisestä palvelusta.

19.8.2021

John Nurmisen Säätiön käynnistämää ja koordinoimaa Itämeripäivää vietetään vuosittain aina elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa. Teemapäivän tavoitteena on nostaa esille tärkeitä merellisiä aiheita ja innostaa tekemään konkreettisia tekoja Itämeren hyväksi. Päivä juhlistaa meren monimuotoisuutta ja mittaamatonta arvoa. Juhlinnan lisäksi tavoitteena on lisätä tietoa meren luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Vuonna 2021 Itämeripäivää vietetään 26.8. www.itämeripäivä.fi

16.8.2021

Olemme kaikki asiakkaita – lähikaupassa, sähköyhtiössä, terveyspalveluissa, harrastuksissa ja kuten usein nykyään, verkkokaupoissa. Hyvä asiakaskokemus jää mieleen, valitettavasti huono sitäkin paremmin. Kerron esimerkin. Tilasin tuotteen, jonka käärin lahjapaperiin ja lähetin lahjan saajalle. Jonkin ajan kuluttua sain nolon viesti lahjan vastaanottajalta, että lahja oli kyllä mieluinen, mutta se oli rikki. Laitoin välittömästi ystävällisen reklamaation myyjälle ja sainkin kohtalaisen ajan kuluttua vastauksen. Minulle kerrottiin lyhyesti, että viestini välitetään tuotteen valmistajalle. Ja siihen tämä tarina päättyykin

24.6.2021

Ruokapalvelumme on kehittänyt hävikin johtamisen mallia, jonka tavoitteena on ruokahävikin aiheuttaman ympäristökuorman vähentäminen tehostamalla päivittäisjohtamista. Hävikin seuraamisesta saatua tietoa hyödynnetään tuotannon, reseptien ja ruokalistojen suunnittelussa, sekä hankintojen optimoinnissa. Kaikilla toimenpiteillä tietysti tähdätään siihen, että hävikin määrää vähenee. Hävikin johtamisen malli on hanke, jolla Kaarea on mukana Vastuulliset ruokapalvelut -kehitysohjelmassa.

9.6.2021

Samppalinnan tuulimyllyn uudistus on saatu päätökseen. Kun kyse on ainutlaatuisesta historiallisesta rakennuksesta, on kyseessä myös ainutlaatuinen projekti. Samppalinnan tuulimylly on Pohjoismaiden ainoa hollantilaistyylinen tuulimylly. Onnistuneen projektin avaimia olivat Kaarean osaava henkilöstö, jolla on laaja kokemus erilaisista kunnossapito- ja korjausrakentamisen projekteista museokiinteistöissä.

9.6.2021

Alkuvuoden hankkeenamme on ollut rakentaa Kaarean eri toimialoille omat mittarit hiilijalanjäljen seurantaan. Nyt olemme päässeet projektissa siihen vaiheeseen, että mittarit ovat valmiit ja voimme aloittaa seurannan. Hankkeessa perehdyttiin jokaisen toimialamme eli ruoka-, puhtaus- ja kiinteistöpalvelun erityisluonteeseen ja etsittiin toimialalle ominaisia hiilijalanjälkeen vaikuttavia ja seurattavia seikkoja.

18.5.2021

Sujuva asiakaskokemus on monen tekijän summa. Myös tietojärjestelmät ja niiden parissa työskentelevä henkilöstö ratkaisevat millaiseksi asiakaskokemus muotoutuu. Huhtikuun alussa Kaarean ostolaskujen tietojärjestelmätoimittaja vaihtui. Tarkoituksena on luoda sujuvampi laskutusprosessi niin, että laskut kiertävät nopeasti organisaatiossamme, ja yhteistyökumppanimme voivat luottaa siihen, että laskut maksetaan ajallaan.

11.5.2021

Puhtauspalveluiden palveluohjaaja on todellinen monitaituri. Palveluohjaajat liikkuvat kohteissa opastaen, perehdyttäen ja ohjaten laitoshuoltajia. He taitavat käytännön työn ja asiakaskommunikoinnin. Kaarean palveluohjaaja Pauliina Nyholm kertoo omasta monipuolesta työstään.

15.4.2021

Mistä syntyy onnistunut asiakaskokemus?

Onko se palvelun laatu, iloiset hymyt, toiveiden toteutuminen, joustavuus vai toimivuus? Mikä on kenellekin sopivaa asiakaspalvelua? Joku viisas on joskus sanonut, että meillä on siitä syystä kaksi korvaa ja vain yksi suu, jotta voisimme kuunnella paremmin toisiamme. Työssämme TYKS Kantasairaalan henkilöstöravintoloissa ja kahviloissa palvelemme erilaisia asiakkaita ja heidän erilaisia tarpeitaan. Päivämme sisältävät sadoittain erilaisia asiakaskohtaamisia ja pyrimme taitojemme ja tietojemme mukaan tekemään asiakaskohtaamisista miellyttäviä ja jopa riemullisia.

8.4.2021

Oletko kiinnostunut puhtausalasta? Jos et ole vielä löytänyt omaa kesätyöpaikkaa, nyt kannattaa tarttua tilaisuuteen! Me haemme useampaa laitoshuoltajaa ja siivoojaa laitoshuollon tehtäviin sairaalaan sekä muihin sosiaali- ja terveysalan kohteisiin Turun alueella. Laitoshuoltajan työ on merkityksellistä ja vaihtelevaa. Pitämällä huolta puhtaudesta pääsee konkreettisesti vaikuttamaan ihmisten turvallisuuteen ja terveyteen.

19.3.2021

Meidän kaikkien arjessa on tapahtunut paljon muutoksia maailmanlaajuisen pandemian aikana. Tämä kaikki on heijastunut tavalla tai toisella monen työelämään.

11.3.2021

Olemme Kaareassa käynnistäneet hankkeen, jonka tavoitteena on kehittää hiilijalanjälkilaskentaa. Ympäristöjalanjäljen pienentäminen kuuluu tavoitteisiimme ja on osa tekemäämme vastuullisuustyötä. Olemme sitoutuneet omistaja-asiakkaidemme tavoitteisiin. Hiilijalanjälkilaskennalla kannamme kortemme kekoon myös Turun kaupungin asettamien hiilineutraalisuustavoitteiden saavuttamiseksi.

8.3.2021

Poikkeusolot siirtävät yläkoulujen oppilaita etäkouluun ja rajoittaa ravintolatoimintaa. Näillä on vaikutusta Kaarean ruokapalveluihin ja sopeutamme toimintamme vastaamaan muuttunutta palvelutarvetta. Tiedotamme jokaisessa asiakaskohteessamme muutoksista tarkemmin. Verkkosivuillemme päivitämme koosteen poikkeusolon aiheuttamista vaikutuksista palveluihimme.